Prajitura lui Mos Nae

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 5046 vizualizari

 

Prajitura asta, Mos Nae o sa o imparta cu Mos Craciun, sa nu fie cu suparare......un dulce pentru Mos Craciun, ca daca tot am facut-o de ce sa nu particip si la concurs.....

 

INGREDIENTE

  • Foaie de blat x 2
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema fineti
  • 50 g nuca macinata
  • Sirop
  • 3 linguri de zahar
  • 20 ml apa
  • Frisca
  • 280 g smantana dulce cu peste 40% grasime
  • 110 ml frisca lichida
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor din pasta de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura lui Mos Nae:

Foaie de blat: Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam nuca macinata, faina si praful de copt, omogenizam si apoi incorporam albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. tapetam o tava cu hartie de copt ( 22/32 cm ), intindem compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. La fel procedam si cu a doua foaie. Lasam sa se raceasca.

Sirop: Caramelizam zaharul, apoi turnam apa peste si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat, se lasa la racit.

Crema: Intr-un castron punem crema fineti, apoi mascarponele, omogenizam si la final adaugam si nuca macinata.

Frisca: Amestecam smantana dulce cu frisca lichida si zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare: Dupa ce foile si siropul s-au racit incepem asamblarea. Mai intai am indreptat foile, taind cu un cutit marginile. Am asezat prima foaie pe platou, am insiropat, apoi am intins crema uniform, peste care am pus foaia a doua si am insiropat-o, deasupra am intins frisca, am decorat cu pasta de zahar. Se portioneaza dupa cateva ore de stat la frigider, asta daca ai rabdare, daca nu faci ca mine, adica am portionat-o imediat....

TIPS-URI

1

se taie mai bine dupa ce sta cateva ore la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura lui Mos Nae" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

MotanLaOale 1

06.12.2015, 20:27

frumoasa

-Licurici- 1

07.12.2015, 08:10

ce frumoasa e!

anca_rm 1

07.12.2015, 13:26

ce simpatica e , foarte buna si frumoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci Moldovenesti